Chocolade kerstboom
Jezelf en anderen verwennen. Dat mag altijd bovenaan je to-do-lijstje staan!
Ingrediënten
- 2 blikken Danerolles Croissants Extra Large
- 3 eetlepels hazelnootpasta
- 100 gram verse aardbeien
- Poedersuiker om mee te garneren
Bereidingswijze
Chocolade kerstboom
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Rol het deeg uit en snijd het deeg in drie rechthoekige plakken
- Leg twee rechthoekige plakken deeg naast elkaar aan de onderkant van de bakplaat.
- Snijd de derde rechthoek diagonaal door midden en plaats deze boven het andere deeg, zodat de vorm van een kerstboom ontstaat.
- Druk de kartelranden goed tegen elkaar, zodat je een grote lap deeg krijgt.
- Smeer het deeg in met hazelnootpasta.
- Maak een zelfde kerstboom van het deeg en leg deze op de hazelnootpasta.
- Snijd een stam uit het deeg en snijd het deeg in aan weerszijde van de kerstboom, zodat er takken ontstaan.
- Twist de takken en leg ze tegen elkaar aan.
- Maak van het overgebleven deeg een piek voor bovenop de top van de boom.
- Bak de kerstboom op 180 graden in 15-20 minuten gaar.
- Garneer met gehalveerde verse aardbeien en poedersuiker.