Nederlands (be)
Verberg filters

Croissant wafels met gepocheerd ei en zalm

Een klassieke combinatie met een twist! Wist je dat je ook wafels kan maken van ons croissantdeeg? Dit worden ook wel Croiffles (croissant wafels) genoemd! Zo heb je binnen een handomdraai een feestelijk ontbijtje of brunch op tafel staan. Top de wafels af met zoet of hartig, waar jij maar zin in hebt!

Ingrediënten

Voor 3 wafels:

Voor de gepocheerde eieren:

  • 3 Eieren
  • 1 liter water
  • 1/2 dl azijn

Bereidingswijze

Croissant wafels met gepocheerd ei en zalm
  1. Bereid eerst de gepocheerde eieren voor: Breng het water aan de kook in een klein pannetje en voeg de azijn toe. Breek het ei in een mok. Maak met een lepel een draaikolk in het pannetje en giet het ei voorzichting in het midden van de draaikolk. Laat het ei rustig 4 minuten koken in kokend water en haal daarna het ei eruit met een lepel. Doe dit voor elk ei apart.
  2. Open het blik Danerolles Croissants Classic volgens de instructie op de verpakking. Vouw per 2 stukken deeg de snijlijnen dicht zodat je in totaal 3 vierkante stukken deeg hebt. (Dit kan afwijken van de grootte van je wafelijzer)
  3. Verwarm het wafelijzer
  4. Leg 1 vierkant stuk deeg tussen het wafelijzer. De wafel is binnen een paar minuten klaar (afhankelijk van de grootte van je wafelijzer).
  5. Bak de aspergetips een paar minuten in een pan met olie totdat ze wat zachter zijn geworden en wat kleur hebben gekregen.
  6. Serveer de wafel met wat gerookte zalm, een gepocheerd ei, wat aspergetips, verse kruiden, peper en een snufje zout.

Eetsmakelijk!