Nederlands (be)

Gewonnen Brood

Bakken met kaneel geeft je het gevoel alsof de hemel op aarde neerdondert. Al helemaal in combinatie met croissantdeeg! Serveer deze variatie van gewonnen brood, verloren brood, of wentelteefjes als luxe ontbijt, als dessert of tussendoortje op een frisse middag.

Ingrediënten

  • 2 blikjes Croissants Extra Large
  • Boter om in te vetten
  • 6 eieren
  • 125ml room
  • 4 tlp kaneel
  • 2 tlp vanille extract
  • 100 ml stroop
  • Bakje walnoten

Bereidingswijze

Gewonnen Brood
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vet de bakvorm in met boter
  3. Snijd het deeg in stukjes en doe deze in de schaal
  4. Klop de eieren in een kom en voeg room, kaneel en vanille toe, mix goed en giet het over het deeg
  5. Bak in 25-30 minuten goudbruin
  6. Laat 15 minuten afkoelen, en giet de stroop er over. Bestrooi met walnoten