Witte choco-eclairs
Het gebakje is langwerpig, heeft een zachte vulling en een chocolade- of glazuurlaagje. Maar het allerbelangrijkste is dat eclairs gewoon fingerlicking lekker zijn. Zeker deze, met witte chocolade en framboos!
Ingrediënten
- 1 blikje Petits Pains au Chocolat
- 250 gram verse frambozen
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels kristalsuiker
- Stukje witte chocolade
- 1 ei om mee te bestrijken
Bereidingswijze
Witte choco-eclairs
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het deeg uit en snijd lang de stippellijnen.
- Vouw de acht deeglapjes in de lengte dubbel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Kluts het eitje en bestrijk het deeg met ei.
- Bak het deeg in 8-10 minuten af op 180 graden.
- Laat het deeg op een rooster afkoelen.
- Klop in de tussentijd de slagroom stijf en voeg de suiker op het laatste moment toe. Klop het geheel goed door.
- Smelt de stokjes chocolade in een pannetje op laag vuur of in de magnetron door te verwarmen en na iedere minuut te roeren, totdat de chocolade is gesmolten.
- Snijd het deeg over de lengte in, maar zorg ervoor dat je het deeg niet helemaal doormidden snijd.
- Vul de bakjes met slagroom en verse frambozen.
- Laat met een lepeltje of spuitmondje de gesmolten chocolade over de eclairs vallen.
- Rasp tot slot de witte chocolade over de eclairs.