Tarte Tatin
Een Franse klassieker met sticky appel en een knapperige bodem. Verras je gasten met deze heerlijke tarte tatin. Genieten maar!
Ingrediënten
- 1 blikje Danerolles Croissants Classic
- 4 Granny Smith appels
- 2 eetlepels kaneel
- 125g suiker
- 50g roomboter en wat extra om je springvorm mee in te vetten
- Eitje om te bestrijken
- Optioneel: bolletje roomijs
Bereidingswijze
Tarte Tatin
- Verwarm de oven voor op 180C
- Haal het deeg uit het blik, knijp de schuine snijlijntjes samen en creëer drie vierkante stukken deeg
- Vet de springvorm in met boter
- Schil de appels, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd vervolgens en kwart weer in drie plakjes
- Doe de plakjes in een schaaltje met de kaneel en hussel goed
- Leg de plakjes appel met kaneel dakpansgewijs rond in de springvorm. De hele springvorm moet belegd zijn met de appel
- Gooi de suiker in een steelpannetje en voeg zodra deze kastanjebruin is de boter toe zodat er een mooie karamel ontstaat
- Giet de karamel over de appels heen in de springvorm (let op: je moet nu snel werken zodat de karamel niet gaat stollen)
- Vouw nu de drie plakken deeg over de appels en karamel heen door deze horizontaal te plaatsen. Werk van boven naar beneden
- Prik een paar gaatjes in het deeg met een vork, besmeer met het geklutste eitje en strooi de overgebleven suiker over het deeg
- Bak goudbruin in ongeveer 20-25 minuten. Keer na het bakken de tarte tatin om met behulp van een bord. Extra genieten met een bolletje ijs erbij!