Snel hapje: zelf hoorntjes maken met paprika roomkaas
Met dit hoorntjes recept maak je een leuk, lekker, en hartig hapje dat ook nog eens supersnel klaar is! Want met een beetje handigheid zet je deze hoorntjes met roomkaas, paprika en limoen al binnen een kwartiertje op tafel! Perfect voor als je plotseling vrienden of familie over de vloer krijgt. Jurino maakt dit hoorntjes recept met metalen roomhoorntjes vormen waarmee je de hoorntjes kan bakken. Dit zijn kegeltjes van staal waarover je het kant-en-klare croissantdeeg kunt rollen. Heb je deze vormen niet? Geen probleem! Dan kun je in plaats van hoorntjes natuurlijk ook kuipjes maken van het croissantdeeg door halve cirkels deeg in de bodem van een cupcakeblik te bakken. Deze kuipjes kan je dan na het bakken vullen volgens het recept. Op zoek naar een snel hapje? Lees dan snel door!
Foto en recept: Jurino Ignacio
Ingrediënten
Voor 15 tot 20 hoorntjes:
- 1 blikje Danerolles Croissants Classic
- 200 gr stevige roomkaas (b.v. mascarpone of Monchou)
- 100 gr geroosterde paprika uit pot, uitgelekt
- Het sap en de geraspte schil van ½ limoen
- ½ tl paprikapoeder
- Een snufje cayennepeper
- Zout en peper naar smaak
Verder nodig:
- Roomhoorntjes vormen (als je geen roomhoorntjes vormen hebt, kan je ook halve cirkels maken in een cupcakeblik)
- Bakplaat met bakpapier
- Kommetje
- Spuitzak (als je geen spuitzak hebt, kan je ook een theelepel gebruiken)
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 5-10 minuten + 8-10 minuten in de oven
- Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
- Open dan het blikje Danerolles Croissants Classic en rol het deeg in de lengte (horizontaal) uit. Snijd het croissantdeeg in repen (ongeveer 1,5 cm).
- Wikkel vervolgens de repen croissantdeeg om de roomhoorntjes vormen heen. Zorg dat het deeg elkaar deels overlapt zodat je geen gaten in de hoorntjes krijgt.
- Leg de hoorntjes op een met bakpapier beklede bakplaat en doe ze in de oven. Bak de hoorntjes in zo’n 8 tot 10 minuten totdat ze gaar zijn en een mooie goudbruine kleur hebben.
- Haal de hoorntjes uit de oven. Haal vervolgens het croissantdeeg van de roomhoorntjes vormen af en laat de hoorntjes afkoelen terwijl je met de hoorntjes vulling aan de slag gaat.
- Voor de hoorntjes vulling snijd je eerste de paprika in kleine stukjes. Meng de stukjes paprika met de roomkaas, de limoen (sap en schil) en de specerijen in een kommetje. Breng als laatste de vulling op smaak met zout en peper.
- Doe vervolgens de hoorntjes vulling in een spuitzak en spuit wat van de vulling in elk hoorntje. Als je geen spuitzak tot je beschikking hebt, kan je dit ook met een theelepel doen.
- Let op!: Houd de hoorntjes goed gekoeld wanneer ze gevuld zijn. Je kunt ze het beste dezelfde dag nog eten.
- Enjoy!
Heb je dit recept zelf gemaakt? Deel het met ons op Instagram of Facebook via een post of story. Tag @danerolles voor een repost. Lekker en gezellig bakken samen, hoe leuk!