Ronde Suisse
Vers croissantdeeg, gevuld met banketbakkersroom en rozijnen. Een home-made variant van de Franse Pains au Raisins. Lekker op werkelijk elk uur van de dag.
Ingrediënten
- 1 blikje Croissants Classic
- 6-8 eetlepels banketbakkersroom of vanillevla
- Hand vol rozijnen
- 1 ei om te bestrijken
- Poedersuiker (voor de glazuur)
Bereidingswijze
Ronde Suisse
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Open de verpakking en rol het deeg uit.
- Knijp de snijdlijntjes aan elkaar zodat er een lap deeg ontstaat.
- Besmeer de lap deeg royaal met vanille vla of banketbakkersroom.
- Strooi hier vervolgens royaal rozijnen op.
- Rol de deeg plak weer terug op en snijd deze in zes plakken.
- Leg de zes plakken op een bakpapiertje en plaats deze op een bakplaat.
- Kluts een eitje los en bestrijk de buitenrandjes van het broodje hier mee voor een mooie glans.
- Bak de rozijnenbroodjes goudbruin in ongeveer 15minuten.
- Voeg aan wat poedersuiker een beetje water toe om een suikerglazuur te maken. Enjoy!