Nederlands (be)
Verberg filters

Ronde Suisse

Vers croissantdeeg, gevuld met banketbakkersroom en rozijnen. Een home-made variant van de Franse Pains au Raisins. Lekker op werkelijk elk uur van de dag.

Ingrediënten

  • 1 blikje Croissants Classic
  • 6-8 eetlepels banketbakkersroom of vanillevla
  • Hand vol rozijnen
  • 1 ei om te bestrijken
  • Poedersuiker (voor de glazuur)

Bereidingswijze

Ronde Suisse
  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Open de verpakking en rol het deeg uit.
  3. Knijp de snijdlijntjes aan elkaar zodat er een lap deeg ontstaat.
  4. Besmeer de lap deeg royaal met vanille vla of banketbakkersroom.
  5. Strooi hier vervolgens royaal rozijnen op.
  6. Rol de deeg plak weer terug op en snijd deze in zes plakken.
  7. Leg de zes plakken op een bakpapiertje en plaats deze op een bakplaat.
  8. Kluts een eitje los en bestrijk de buitenrandjes van het broodje hier mee voor een mooie glans.
  9. Bak de rozijnenbroodjes goudbruin in ongeveer 15minuten.
  10. Voeg aan wat poedersuiker een beetje water toe om een suikerglazuur te maken. Enjoy!