Lemon Rolls
12 rolletjes, bereiding: 15min + 15min in de oven
Ingrediënten
- 1 Danerolles ‘Crispy Cinnamon Swirls’ 1 Bio Limoen
- 50gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 50gr boter
- 100gr poedersuiker
- 1 eiwit
Bereidingswijze
Lemon Rolls
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Breng de boter op kamerstemperatuur zodat ze goed smeerbaar is.
- Rasp de limoen zodat de groene schil eraf is. Enkel het groene van de schil raspen, niet het witte, anders zal de smaak te bitter worden.
- Meng de boter met de suiker en 2/3de van de limoenrasp.
- Open het blik ‘Crispy Cinnamon Swirls’ en rol het deeg uit.Snij het deeg in het midden in twee.
- Besmeer de twee uitgerolde lappen deeg met de gesuikerde limoenboter en rol het ze op over de korte kant op.
- Snij het opgerolde deeg in 6 plakken, in totaal heb je nu 12 rolletjes. Neem een ovenschaal waar de 12 rolletjes inpassen, ze moeten goed aan elkaar aansluiten.
- Bekleed de ovenschotel met bakpapier en leg de rolletjes mooi aansluiten aan elkaar in de ovenschotel.
- Zet de ovenschotel met de lemon rolls in de warme oven gedurende 12 à 15min tot ze mooi goudgeel kleuren.
- Ondertussen meng je de bloemsuiker met het eiwit en het sap van een halve limoen tot een gladde glazuur.
- Haal de lemon rolls uit de oven, laat ze een beetje afkoelen en verdeel er de glazuur over. Bestrooi met de rest van de limoenrasp.