Blauwe Bessen Croissants
Een croissantje met jam is natuurlijk een echte klassieker. Maar een croissant met verse blauwe bessen is stiekem nog een grotere verwennerij! Voeg wat amandelen toe voor een extra crunch.
Ingrediënten
- 1 blikje Croissants Classic
- Hand vol blauwe bessen
- 1 eitje om te bestrijken
- Eetlepel kristalsuiker
- Geschaafde amandelen
Bereidingswijze
Blauwe Bessen Croissants
- Verwarm de open voor op 180C.
- Open de verpakking en rol het deeg uit.
- Snijd de snijdlijntjes los van elkaar zodat je 6 driehoeken krijgt.
- Leg een driehoekje voor je neer met de lange dunne punt van je weg.
- Leg enkele blauwe bessen op het deeg en rol de croissant op door de horizontale kant op te rollen naar de punt toe.
- Herhaal dit voor alle zes stukken deeg en plaats deze met een bakpapiertje op een bakplaat.
- Vorm de croissants lichtelijk naar je toe zodat de klassieke croissant vorm ontstaat.
- Kluts een eitje, en bestrijk het deeg hier mee zodat er een mooie glans ontstaat
- Strooi een beetje kristalsuiker op de croissants.
- Strooi vervolgens enkele geschaafde amandelen op de croissants.
- Bak de croissants goudbruin in ongeveer 15min.