Nederlands (be)
Verberg filters

Asperge cruffins

Deze aspergecruffins zijn echt een showstopper! Een gezond en verantwoord hapje met onze lactose vrije croissants. Leuk voor de lente en de paasbrunch.

Ingrediënten

  • 1 blik Classic Croissants
  • 6 plakken gedroogde ham (bijv serranoham)
  • 6 groene asperges
  • 6 witte asperges
  • ei om mee te bestrijken

Bereidingswijze

Asperge cruffins
  1. Open de Croissants Lactose-Free en leeg het stuk deeg horizontaal uitgerold voor je neer.
  2. Knijp de diagonale snijdlijnen samen en snijd de verticale lijnen los van elkaar. Zo ontstaan er 3 rechthoekige plakken.
  3. Beleg elke rechthoek met 2 plakken gedroogde ham
  4. Rol de rechthoeken in de lengte op en knijp deze een beetje naar buiten terwijl je rolt. Zo ontstaan er in totaal 3 lange rolletjes.
  5. Snijd de rolletjes over de lengte doormidden, en leg deze met de ham kant naar beneden.
  6. Haal de onderkant van de groene asperges eraf. Rasp de schil van de witte asperges. Je hebt 1 witte asperge en 1 groene asperge nodig per deeg rolletje. Snijd de asperges in ongeveer 3 stukken zodat er stukken van 7cm ontstaan.
  7. Leg meerdere stukken asperges in het midden van een deeg strook en rol deze op. Zo ontstaan er deegrolletjes als vaasjes met daarin de asperges.
  8. Vervolgens kan je deze vaasjes in een muffinvorm zetten.
  9. Bestrijk het deeg met een losgeklopt eitje zodat deze mooi gaan glimmen.
  10. Bak in 15-20min goudbruin op 180-200C.