Asperge cruffins
Deze aspergecruffins zijn echt een showstopper! Een gezond en verantwoord hapje met onze lactose vrije croissants. Leuk voor de lente en de paasbrunch.
Ingrediënten
- 1 blik Classic Croissants
- 6 plakken gedroogde ham (bijv serranoham)
- 6 groene asperges
- 6 witte asperges
- ei om mee te bestrijken
Bereidingswijze
Asperge cruffins
- Open de Croissants Lactose-Free en leeg het stuk deeg horizontaal uitgerold voor je neer.
- Knijp de diagonale snijdlijnen samen en snijd de verticale lijnen los van elkaar. Zo ontstaan er 3 rechthoekige plakken.
- Beleg elke rechthoek met 2 plakken gedroogde ham
- Rol de rechthoeken in de lengte op en knijp deze een beetje naar buiten terwijl je rolt. Zo ontstaan er in totaal 3 lange rolletjes.
- Snijd de rolletjes over de lengte doormidden, en leg deze met de ham kant naar beneden.
- Haal de onderkant van de groene asperges eraf. Rasp de schil van de witte asperges. Je hebt 1 witte asperge en 1 groene asperge nodig per deeg rolletje. Snijd de asperges in ongeveer 3 stukken zodat er stukken van 7cm ontstaan.
- Leg meerdere stukken asperges in het midden van een deeg strook en rol deze op. Zo ontstaan er deegrolletjes als vaasjes met daarin de asperges.
- Vervolgens kan je deze vaasjes in een muffinvorm zetten.
- Bestrijk het deeg met een losgeklopt eitje zodat deze mooi gaan glimmen.
- Bak in 15-20min goudbruin op 180-200C.