Nederlands (be)

Zuiderse croque monsieur

Wie kent die heerlijke croque monsieur nou niet? Het is oorspronkelijk een gerecht uit Parijs en er zijn ondertussen al veel verschillende varianten. Maar dit croque monsieur recept zal je versteld doen staan! Wat is nou een betere combinatie dan Italiaanse ham, mozzarella, pesto, én natuurlijk het verse Croissants Classic deeg van Danerolles. Nou, ik ken er geen! Wil je mijn ongelijk bewijzen? Probeer dan eerst maar eens dit recept!

Ingrediënten

Voor 6 croque monsieurs:

  • 2 blikken Danerolles Croissants Classic
  • 200gr Italiaanse ham (zoals Parmaham)
  • 2 bollen mozzarella
  • 50gr pesto
  • Verse basilicum naar smaak
  • Peper

Verder nodig:

  • Tosti ijzer of grill
  • Extra pesto om te bedienen

Bereidingswijze

Zuiderse croque monsieur

Bereiding 25 min

  1. Snij de bollen mozzarella in dunne schijfjes, 12 schijfjes in totaal.
  2. Haal het deeg uit de blikken, rol het uit en verdeel elke rol in 3 gelijke stukken. Negeer de diagonale snijlijnen en snij alleen op de verticale lijnen.
  3. Smeer wat pesto op alle stukjes deeg.
  4. Leg op de stukken deeg 2 sneetjes Italiaans ham, twee schijfjes mozzarella en enkele blaadjes verse basilicum.
  5. Bestrooi de mozzarella met peper en plooi de stukken deeg dubbel.
  6. Bak de croques in een tosti ijzer of grill gedurende +/- 4min.
  7. Serveer ze warm met extra pesto naar smaak.