Croque monsieur recept
Wie kent die klassieke croque monsieur nou niet? Oorspronkelijk is de croque monsieur, zoals je wel aan de naam kan horen, een gerecht uit de Franse hoofdstad Parijs. Ondertussen bestaan er veel verschillende varianten op het klassieke croque monsieur recept. Maar deze Zuiderse variant op het croque monsieur recept zal je versteld doen staan! Want wat is nou een lekkerdere combinatie dan Italiaanse ham, mozzarella, pesto, én natuurlijk het verse Croissants Classic deeg van Danerolles. Een croque monsieur maken met zowel een zoete als een hartige twist? Probeer dan eens dit croque monsieur recept! Bon appétit!
Ingrediënten
Voor 3 croque monsieurs:
- 2 blikken Danerolles Croissants Classic
- 200gr Italiaanse ham (zoals Parmaham)
- 2 bollen mozzarella
- 50gr pesto
- Verse basilicum naar smaak
- Peper
Verder nodig:
- Tosti ijzer of grill
- Extra pesto om te bedienen
- Een lepel om te smeren
Bereidingswijze
Croque monsieur recept
Bereidingstijd: 15 min + 4 min in de tosti ijzer of grill
- Snijd allereerst de bollen mozzarella in dunne schijfjes. Snijd uit elke bol mozzarella 6 gelijke schijfjes, zodat je in totaal 12 schijfjes mozzarella krijgt.
- Haal vervolgens het kant-en-klare croissantdeeg uit de blikken Danerolles Croissants Classic.
- Rol het croissantdeeg in de lengte (horizontaal) uit en verdeel elke rol croissantdeeg in 3 gelijke vierkanten deeg door de aangegeven verticale stippellijnen. Let op!: Negeer de diagonale snijlijnen en snijd het deeg alleen door de verticale snijlijnen.
- Smeer daarna met de bolle kant van een lepel wat pesto op alle stukken deeg (door een lepel te gebruiken in plaats van een mes, voorkom je dat je per ongeluk in het deeg snijdt). Zorg dat het hele deeg bedekt is met een laagje pesto. Je kan zelf bepalen hoeveel pesto je op het deeg smeert. Hoe meer pesto je gebruikt, hoe meer je de pesto proeft!
- Leg vervolgens op 3 stukken deeg 2 plakjes Italiaans ham, twee schijfjes mozzarella en enkele blaadjes verse basilicum.
- Bestrooi dan de mozzarella met wat peper om op smaak te brengen. Leg op alle 3 de belegde vierkanten deeg, een ander onbelegd vierkant deeg. Druk de randen goed aan tegen elkaar, zodat je uiteindelijk 3 croque monsieurs krijgt.
- Bak de croque monsieurs daarna in een tosti ijzer of grill in ongeveer 4 minuten tot de mozzarella goed gesmolten is en de croque monsieurs een lekker bruin kleurtje hebben.
- Serveer de croque monsieurs warm met extra pesto naar smaak. Snijd ze diagonaal doormidden als je de croque monsieurs in 6 driehoeken wilt serveren.
- Bon appétit!