Nederlands (be)

Zoete chocolade quiche

Er zijn al veel recepten voor hartige quiches, maar dit zoete chocolade quiche recept is the oplossing voor alle zoetekauwen onder ons! De combinatie van het Petits Pains au Chocolat deeg van Danerolles én hazelnoot chocolade maakt deze quiche extra zoet. Mmmm.

Ps. Dit zoete chocolade quiche recept is heel makkelijk om zelf te maken, of samen met de kids! Probeer het zelf!

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 1 blik Danerolles Petits Pains au Chocolat
  • 4 eieren
  • 2el hazelnoot choco
  • 200gr room
  • 1el suiker
  • 80gr pecannoten (grof gehakt)
  • 50gr hazelnoten (grof gehakt)
  • 3el amandelpoeder

Verder nodig:

  • Ronde taartvorm met bakpapier
  • Extra vel bakpapier
  • Pakparels

Bereidingswijze

Zoete chocolade quiche
  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Open het blik Danerolles Petits Pains au Chocolat en snijd het vel deeg in twee.
  3. Leg de twee vellen deeg boven elkaar met een kleine overlapping. Duw het deeg mooi aan om één groot vel deeg te maken, zorg er ook voor dat de naden goed dicht zijn.
  4. Houd de chocoladereepjes apart.
  5. Leg bakpapier in een taartvorm en leg daarop het deeg. Neem nog een vel bakpapier om op het deeg te leggen en giet daarop bakparels.
  6. Bak de bodem nu 15 min in de voorverwarmde oven.
  7. Maak ondertussen het beslag. Klop de eieren los in een kom met een snuifje zout.
  8. Meng de hazelnoot choco en de suiker onder de eieren.
  9. Klop de room lichtjes op en voeg daarna ook de room toe.
  10. Haal na 15 min de bodem uit de oven en verwijder de bakparels en het bovenste bakpapier.
  11. Verspreid de grof gehakte noten en de in stukjes gebroken chocolade staafjes op de bodem en strooi er het amandelpoeder over. Giet dan het room beslag op de bodem.
  12. Bak de zoete quiche +/- 30 min op 180°.
  13. Haal de quiche uit de oven en laat het afkoelen voor je opdient.