Nederlands (be)

Zoete chocolade quiche

Er zijn al veel recepten voor hartige quiches, zoals ons recept voor deze leuke hartige ontbijt quiches, maar dit zoete chocolade quiche recept is de oplossing voor alle zoetekauwen onder ons! De combinatie van het Petits Pains au Chocolat deeg van Danerolles én hazelnoot chocolade maakt deze quiche extra zoet. Mmmm.

Ps. Dit zoete chocolade quiche recept is heel makkelijk om zelf te maken, of samen met de kids! Probeer het zelf!

Ingrediënten

Voor 8 personen (1 zoete chocolade quiche):

  • 1 blikje Danerolles Petits Pains au Chocolat
  • 4 eieren
  • 2 el hazelnoot chocolade
  • 200 gr room
  • 1 el suiker
  • 80 gr pecannoten (grof gehakt)
  • 50 gr hazelnoten (grof gehakt)
  • 3 el amandelpoeder

Verder nodig:

  • Ronde taartvorm met bakpapier
  • Extra vel bakpapier
  • Kom en een garde
  • Bakparels

Bereidingswijze

Zoete chocolade quiche

Bereidingstijd: 20 min + 45 min in de oven

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
  2. Open dan het blikje Danerolles Petits Pains au Chocolat en rol het deeg in de lengte (horizontaal) uit. Snijd de rol deeg in twee gelijke stukken.
  3. Leg de twee stukken deeg boven elkaar met een kleine overlapping. Druk de randen van het deeg mooi aan om één groot stuk deeg te krijgen. Zorg er ook voor dat de aangegeven stippellijnen goed dicht zijn gedrukt.
  4. Houd de bijgevoegde chocoladereepjes (bijgevoegd in het blikje Petits Pains au Chocolat) apart.
  5. Leg vervolgens bakpapier in een ronde taartvorm en leg daarop het grote stuk deeg. Neem dan nog een vel bakpapier, leg deze op het deeg en leg daarop wat bakparels. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken. 
  6. Bak de bodem van de quiche nu 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. 
  7. Maak ondertussen het beslag van de quiche. Klop eerst de eieren los in een kom met een snuifje zout. Meng de hazelnoot chocolade en de suiker door de opgeklopte eieren. 
  8. Klop daarna de room lichtjes op en voeg ook de room toe aan het beslag. 
  9. Haal na 15 minuten de taartvorm uit de oven en verwijder de bakparels en het bovenste bakpapier.
  10. Breek de bijgevoegde chocolade staafjes (bijgevoegd in het blikje Danerolles Petits Pains au Chocolat) in stukjes. Verspreid vervolgens de grof gehakte noten en de in stukjes gebroken chocolade staafjes op de bodem van de quiche en strooi er de amandelpoeder over. Giet daarna het beslag over de bodem. 
  11. Bak de zoete quiche nu +/- 30 minuten op 180 graden. 
  12. Haal de zoete quiche na ongeveer 30 minuten uit de oven en laat het afkoelen voor je opdient.
  13. Enjoy!

Heb je dit recept zelf gemaakt? Deel het met ons op Instagram of Facebook via een post of story. Tag @danerolles voor een repost. Lekker en gezellig bakken samen, hoe leuk!