Nederlands (be)
Verberg filters

Wentelteefjes met croissants

“Arme ridders, French toast, hoe je deze delicatesse ook wil noemen, het is een van de favoriete van mijn kinderen en ook perfect voor de weekendochtenden. Dit wentelteefjes recept is gemaakt met croissants en wordt in de oven gebakken in plaats van in de pan. Lekker makkelijk!”. Dit is hoe Elina Innanen, een échte kookliefhebber die dit wentelteefjes recept heeft gemaakt, deze overheerlijke variant op de wentelteefjes beschrijft.

Foto en recept: Elina Innanen

Ingrediënten

Voor 1 schaal wentelteefjes:

  • 2 blikjes Danerolles Croissants Classic (note: je hebt 8-10 gebakken croissants nodig voor dit recept en je krijgt 12 croissants uit 2 blikje)
  • 2,5 pak havermelk
  • 1 eetlepel meel
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 4 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • Verse besjes
  • Haverslagroom
  • Verse munt

Verder nodig:

  • Ovenschotel
  • Kwastje om mee te bestrijken
  • Mixer

Bereidingswijze

Wentelteefjes met croissants
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bereid de croissants volgens de instructies op de achterkant van de verpakking. Zet opzij om af te koelen.
  3. Mix de havermelk, poedersuiker, kaneel, kardemom, vanillesuiker en het meel samen in een middelgrote kom. Doe dit terwijl de croissants in de oven zitten.
  4. Snijd de croissants door de helft en smeer pindakaas in elke helft.
  5. Bestrijk de ovenschaal met de koolzaadolie.
  6. Dip elke croissant in de havermelk mix en laat de croissants de melk absorberen. Plaats dan de croissants in de ovenschaal en giet nog wat van de havermelk mix over de croissants.
  7. Bak de croissants in de oven voor nog eens 10 minuten op 200 graden.
  8. Serveer de French toast met wat haverslagroom, verse besjes en verse munt.
  9. Geniet ervan!