Nederlands (be)

Tarte tatin van rode biet

Wist je dat… rode biet je beter laat voelen? Echt waar! Maar dit tarte tatin van rode biet recept zal je waarschijnlijk nog beter laten voelen. Dit recept combineert rode biet met het Cinnamon Swirls deeg van Danerolles, feta en een kruidige dressing. Klinkt heerlijk toch? Daarbij is dit recept voor wel 8 personen, dus er is genoeg voor het hele gezin, en je houdt misschien zelfs wat leftovers over voor de volgende dag! Yes!

Ingrediënten

Voor de tarte tatin (8 pers):

  • 1 blik Danerolles Cinnamon Swirls 400gr
  • gekookte rode biet
  • 1 rode ui
  • 1 el verse tijm
  • 2 el rietsuiker
  • 40gr boter
  • 3 el balsamico azijn
  • 100gr feta

Voor de kruidendressing:

  • 2 sjalotjes
  • 1 kl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • Bladpeterselie
  • Peper en zout

Verder nodig:

  • Bakpan
  • Ronde taartvorm

Bereidingswijze

Tarte tatin van rode biet

Bereiding 25min + 30min in de oven

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Snipper de rode ui fijn en snij de rode biet in stukken.
  3. Verwarm in een pan op laag vuur de
    suiker en voeg de boter toe.
  4. Als de boter gesmolten is, roer er dan de fijngesnipperde rode ui onder en laat ze sudderen. Leg dan de rode bieten in de pan.
  5. Wanneer de ui begint te karameliseren overgiet je alles met de balsamicoazijn en laat de azijn tot de helft inkoken.
  6. Kruid met peper en zout en bestrooi met tijm.
  7. Doe het blik openen snij het deeg in twee.
  8. Leg de 2 lappen deeg naast en laat ze een beetje
    overlappen. Maak zo één grote lap deeg en zorg ervoor dat de naden goed dicht zijn.
  9. Wrijf de zijkant van een taartvorm in met wat boter, verdeel het rodebieten mengsel over de taartvorm en leg het deeg erop .
  10. Stop de randen stevig onder de biet en prik met een vork wat gaatjes in het deeg om de stoom te kunnen laten ontsnappen.
  11. Zet de schoteltjes nu 30min in de oven tot het deeg goudbruin kleurt.
  12. Nu heb je even tijd om de dressing te maken. Mix alle ingrediënten voor de dressing. Kruid naar smaak met peper en zout.
  13. Haal de tarte tatin na +/-30min uit de oven en laat even rusten. Steek de randen los en keer de taartvorm om op een bord.
  14. Verkruimel er wat feta over en werk voor het serveren af met de dressing.