Nederlands (be)

Taart met romige speculoospasta en pepernoten

“Sinterklaas kapoentje, gooi wat in m’n schoentje…”. Vraag het Croissants Extra Large deeg van Danerolles voor in je schoen, en je kan dit heerlijke taart met romige speculoospasta en kruidnoten recept zelf maken! Dit recept is heel leuk en gemakkelijk te bereiden met de kids. En perfect om te maken voor als de Sint en zijn pieten op bezoek komen!

Ingrediënten

Voor 1 taart (8 personen):

  • 1 blik Croissants Extra Large
  • 150ml volle room
  • 150gr speculoospasta
  • 2 eiwitten
  • 50gr suiker
  • Mespuntje boter
  • 150gr pepernoten

Verder nodig:

  • (Vierkante) taartvorm met bakpapier
  • Extra vel bakpapier
  • Bakparels
  • Pan
  • Genoeg ruimte in de koelkast om de taart af te laten koelen

Bereidingswijze

Taart met romige speculoospasta en pepernoten
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Bekleed een taartvorm met bakpapier en drapeer er het croissantdeeg op. Zorg ervoor dat de naadjes goed dicht zijn.
  3. Leg een bakpapier en bakparels op het deeg en bak het deeg +/-30min op 180° tot het deeg mooi krokant is.
  4. Verwarm de speculoospasta op een laag vuurtje tot deze vloeibaar is.
  5. Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker toe en klop nog even tot ‘stijve pieken’.
  6. Klop in een andere kom de slagroom op.
  7. Doe de vloeibare speculoospasta in een kom en spatel er rustig de slagroom en de opgeklopte eiwitten onder.
  8. Zet dit een uur in de koelkast zodat het kan opstijven.
  9. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen.
  10. Verdeel de speculoosmousse over de taartbodem en laat nog een uur opstijven in de koelkast.
  11. Juist voor het opdienen verdeel je de pepernoten over de taart.