Nederlands (be)
Verberg filters

Speculaastaart Recept met Kruidnoten

“Sinterklaas kapoentje, gooi wat in m’n schoentje…”. Vraag Sinterklaas en zijn pieten het Croissants Extra Large deeg van Danerolles voor in je schoen, en je kan dit heerlijke romige speculaastaart recept met pepernoten zelf maken! Met ons verse kant-en-klare deeg maak je met dit speculaastaart recept een makkelijke speculaastaart, heel leuk en gemakkelijk te bereiden met de kids. En natuurlijk een perfect recept om zelf te maken voor als de Sint en zijn pieten op bezoek komen! 

 

Zijn jullie al klaar voor 6 december? “Hoor de wind waait door de bomen…”

Ingrediënten

Voor 1 taart (8 personen):

Verder nodig:

 • (Vierkante) taartvorm of hoge ovenschaal
 • Bakpapier
 • Extra vel bakpapier
 • Bakparels
 • Steelpan
 • 3 kommen
 • Genoeg ruimte in de koelkast om de taart af te laten koelen

Bereidingswijze

Speculaastaart Recept met Kruidnoten

Bereidingstijd: 10 min + 30 min in de oven + 2 uur in de koelkast

 1. Begin allereerst met het voorverwarmen van de oven voorverwarmen op 180 graden.
 2. Open het blik Danerolles Croissant Extra Large en rol het kant-en-klare croissantdeeg in de lengte (horizontaal) uit. Druk de aangegeven snijlijnen op het croissantdeeg goed (maar voorzichtig!) dicht met je duimen.
 3. Leg dan een bakpapier op de vierkante taartvorm (of hoge ovenschaal) en leg het croissantdeeg op het bakpapier zodat de bodem bedekt is met deeg. Druk de randen van het deeg goed tegen de randen van de taartvorm (of ovenschaal) aan. 
 4. Leg vervolgens nog een bakpapier op het deeg en daarop wat bakparels. De bakparels zorgen ervoor dat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken. 
 5. Zet de taartvorm (of ovenschaal) nu voor +/- 30 minuten op 180 graden in de oven tot het deeg mooi krokant is en goudbruine kleur heeft.
 6. Nu gaan we het speculaas beslag maken! Verwarm de speculoospasta in een pan op een laag vuurtje tot de pasta vloeibaar is.
 7. Doe daarna de eiwitten van de 2 eieren in een kom en klop de eiwitten stijf. Voeg de suiker toe en klop nog even door totdat je echt ‘stijve pieken’ krijgt. Pak een andere kom en klop hierin de slagroom op. 
 8. Doe vervolgens de vloeibare speculoospasta in weer een andere kom en roer er rustig de opgeklopte slagroom en de opgeklopte eiwitten doorheen.
 9. Zet het speculaas beslag nu een uur in de koelkast zodat het kan opstijven.
 10. Nu gaan we echt de speculaastaart maken! Haal na ongeveer 30 minuten de taartbodem (of ovenschaal) met het gebakken croissantdeeg uit de oven en laat het deeg even afkoelen. 
 11. Haal vervolgens na een uur het speculaas mengsel uit de koelkast, en verdeel het mengsel over het gebakken croissantdeeg in de taartbodem (of ovenschaal). Laat de speculaastaart nu nog een uur opstijven in de koelkast.
 12. Verdeel als laatste nog wat pepernoten over de speculaastaart heen voor het opdienen. 
 13. Geniet! En vergeet niet te zingen voor de Sint en zijn pieten!

 

Sinterklaastaart recept 

Met dit makkelijke speculaastaart recept kan je eigenlijk gewoon zelf een sinterklaastaart maken! Hoe leuk (en lekker!) is het om deze makkelijke speculaastaart helemaal zelf te maken en te versieren met pepernoten. Zullen de kleine pietjes vast ook leuk vinden! Tussendoor mag er natuurlijk ook genoeg gesnoept worden van die overheerlijke pepernoten, Sinterklaas is tenslotte maar één keer per jaar in het land.