Nederlands (be)
Verberg filters

Stijlvolle appelbollen

Appel, kaneel, rozijn: klassiekers moet je koesteren. Met een beetje hulp en wat geluk uit blik, bak je moeiteloos deze friszoete appelbollen met walnoten en dadels. Da’s dadelijk genieten en eens wat anders dan een klassieke appeltaart!

Ingrediënten

  • 2 blikjes Croissants Classic
  • 6 grote zoete appels
  • 150 gram dadels
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Handje walnoten
  • Handje rozijnen
  • 2 vanillestokjes
  • Poedersuiker om te garneren

Bereidingswijze

Stijlvolle appelbollen
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Schil de appels en hol deze uit met een mesje of lepeltje.
  3. Maak een mengsel van dadels, kaneel, walnoten, rozijnen en het merg van de vanillestokjes (gooi de stokjes niet weg) in de keukenmachine.
  4. Vul de appels met het dadelmengsel.
  5. Haal het deeg uit de verpakking en snijd deze in drie gelijke stukken. Bekleed de bollen met twee croissantjes per stuk. Druk de naadjes van het deeg goed aan en zorg dat de appels geheel bekleed zijn met deeg.
  6. Maak een klein gaatje in de bovenkant van het deeg, zodat er tijdens het bakken lucht kan ontsnappen.
  7. Bak de bollen in 30-35 minuten goudbruin op 175 graden.
  8. Snijd in de tussentijd de vanillestokjes in drieën.
  9. Haal de appelbollen uit de oven, steek de vanillestokje in het gaatje aan de bovenkant van de bol en strooi poedersuiker over de bollen.
  10. Serveer warm.