Nederlands (be)

Spek & Kaas Casserole

Deze sappige spek en kaas casserole spant de kroon op een heerlijke brunchtafel of tijdens vaderdag! Serveer de casserole met een frisse groene salade. Je kunt ook een vleesvrije versie creëren door bijvoorbeeld het spek te vervangen door havermout.

 

Foto en recept: Betting Gräsbeck


						

Ingrediënten

  • 1 blik Danerolles Croissants Classic 
  • 350 gr geraspte kaas (bijvoorbeeld mozzarella & cheddar)
  • 200 gr spek (gesneden)
  • 4-5 tl olijfolie
  • Verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eieren

Bereidingswijze

Spek & Kaas Casserole

1. Verwarm de oven voor op 200C (180C als het een recirculatieoven is)

2. Bak het spek op hoog vuur en haal het vet eruit.

3. Hak de peterselie en knoflook fijn en meng dit met olijfolie.

4. Open het blik Danerolles Croissants Classic volgens de instructies op de verpakking.

5. Rol het deeg uit op het werkoppervlak en snijd het doormidden. Leg deze helften iets op elkaar zodat je deeg van ongeveer A4-formaat hebt. Druk de snijlijnen voorzichtig dicht.

6. Bestrijk het deeg met de olie-peterselie-knoflookmix en strooi er spek en kaas over.

7. Rol het deeg in een strakke rol en snij in 6-8 stukken, afhankelijk van de grootte die je wilt hebben (houd er rekening mee dat als de broodjes wat groter zijn, je misschien 2-3 minuten aan de baktijd moet toevoegen) .

8. Leg de deegrolletjes in de ovenschaal en bak 13-15 minuten of tot de broodjes goed gaar zijn.

9. Haal de braadpan uit de oven en voeg 5 eieren toe.

Verlaag de oventemperatuur tot 150C en bak nog 5-7 minuten.

10. Voeg voor het serveren nog wat kaas toe en serveer met een frisse salade ernaast!