Nederlands (be)

Rol met appel en karamel beurre salé

Mmmm, karamel a beurre salé. Dat klinkt lekker! Maar weet je wat nog lekkerder klinkt? Karamel a beurre salé samen met het deeg van Danerolles. De heerlijke zoute smaak van de karamael a beurre salé samen met het verse zoete deeg van Danerolles maakt je dag onvergetelijk! En weet je wat dit rol met appel en karamel beurre salé recept nog beter maakt, binnen een uur ben je al klaar. Enjoy!

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 1 blik Danerolles Cinnamon Swirls
  • 1 flesje appelcider van 33ml
  • 160gr lichtbruine suiker
  • 50gr gezouten roomboter
  • 175ml slagroom
  • Een snufje grof zeezout
  • 1 appel

Verder nodig:

  • Een kleine pan
  • Een met bakpapier bekleedde bakplaat

Bereidingswijze

Rol met appel en karamel beurre salé

Bereidingstijd 25 min + 15 min in de oven

  1. Maak eerst de zoute karamelsaus.
  2. Giet het flesje appelcider in een kleine pan en laat de cider inkoken tot je ongeveer een derde overhoudt en het vocht donkerbruin is geworden. Dat duurt best wel even, een kwartiertje tot een half uurtje.
  3. Als de cider ver genoeg is ingekookt voeg je de bruine suiker, de slagroom, de boter en de helft van de bijgeleverde kaneelsuiker toe.
  4. Breng het mengsel langzaam aan de kook en laat 20 minuten zacht pruttelen tot het een dikker en wat bruiner mengsel wordt.
  5. Roer er af en toe door.
  6. Verwarm de oven voor op 180°.
  7. Schil ondertussen de appel en snij hem in kleine stukjes.
  8. Als de saus klaar is haal je de pot van het vuur en roer je er het grof zeezout en de appel door.
  9. Laat alles nu een beetje afkoelen.
  10. Als de saus wat afgekoeld is open je het blik Danerolles Cinnamon Swirls en rol je het deeg uit.
  11. Besmeer het deeg met een beetje gezouten karamelsaus, bestrooi de andere helft van de kaneelsuiker erover en leg er de stukjes appel op. Let op: Doe zeker niet alle saus op het deeg. Bij het opwarmen zal er dan veel saus uitlopen. Je bewaart best nog wat saus om na het bakken over je rol te gieten.
  12. Rol nu het deeg op over de lengte zodat je een dikke rol krijgt.
  13. Bak de rol zo’n 15min in de oven tot hij mooi goudgeel ziet.
  14. Haal hem dan uit de oven en laat hem even afkoelen zodat de karamelsaus terug een beetje dikker kan worden.
  15. Snij voor het opdienen de rol in schijfjes en giet er nog een beetje karamelsaus over.