Peerlijke Pie
Sommige sprookjes blijken werkelijkheid te zijn. Deze perencrumble is daarvan het smakelijke bewijs. Dat is nog eens iets anders dan een appeltaart! Schuif aan. Welkom thuis.
Ingrediënten
- 1 blikje Croissants Classic
- 4 eetlepels paneermeel
- 6 peren
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 100 gram rietsuiker
- 100 gram biscuits
- 60 gram gesmolten boter
Bereidingswijze
Peerlijke Pie
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een springvorm in en suiker de bodem en rand. De overgebleven rietsuiker gaat door de crumble.
- Bekleed de springvorm met het deeg.
- Strooi de paneermeel over de bodem.
- Schil de peren, verwijder klokhuis en maak peerslierten. Je kan hiervoor een dunschiller, kaasschaaf of spirelli gebruiken.
- Leg de peerslierten op de met paneermeel bedekte bodem.
- Maak de crumble door de koekjes fijn te maken en te mengen met de rietsuiker, gesmolten boter en kaneelpoeder.
- Bedek de peren met de crumble.
- Bak de taart in 25-30 minuten gaar op 200 graden. Dek na 15 minuten de korst af met aluminiumfolie en zet terug in de oven.