Nederlands (be)

Kruidige pompoentaartjes

Wanneer de blaadjes van de bomen vallen, weet je dat het herfst is. Deze kruidige pompoentaartjes zijn perfect voor deze periode van het jaar! Dit kruidige pompoentaartjes recept met het Cinnamon Swirls deeg van Danerolles, pompoen, walnoot, en genoeg kruiden voor die extra smaak, zal je herfstdag doen oplichten. Zie jij de blaadjes al vallen?

Ps. Dit kruidige pompoentaartjes recept is ook heerlijk voor andere periodes van het jaar!

Ingrediënten

Voor 6 kleine taartjes:

  • 1 blik Danerolles Cinnamon Swirls
  • 300gr pompoen
  • 50gr suiker
  • 2 eieren
  • ½ tl kardemonpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ¼ tl kruidnagelpoeder 1
  • tl tijm
  • 50gr walnoten
  • Olijfolie

Verder nodig:

  • 6 kleine taartvormpjes
  • Bakpapier
  • Bakparels
  • Garde

Bereidingswijze

Kruidige pompoentaartjes

Bereidingstijd: 1 uur

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Schil de pompoen en snij in grote stukken. Doe de stukken in een ovenschotel, besprenkel met een beetje olijfolie en kruid matig met peper, zout en tijm.
  3. Zet de pompoen gedurende +/- 30min in de oven tot de pompoen heel zacht is.
  4. Open het blik Danerolles Cinnamon Swirls en rol het deeg open.
  5. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken.
  6. Neem 6 kleine taartvormpjes en bekleed deze met pakpapier. Leg er dan het deeg in. Leg op het deeg nog een blaadje bakpapier en enkele bakparels zodat je het deeg kunt voorbakken zonder dat het omhoog komt.
  7. Zet het deeg +/- 8 min in de voorverwarmde oven.
  8. Pureer de gegaarde pompoen (hou een paar blokjes apart voor de afwerking) met 2 eierdooiers, de bijgevoegde kaneelmix, het kardemonpoeder, het gemberpoeder, het kruidnagelpoeder.
  9. Klop het eiwit stijf samen met de suiker. Meng het opgeklopte eiwit rustig met de pompoenpuree.
  10. Verdeel het mengsel over de taartvormpjes en zet gedurende 20 à 25 min in de oven.
  11. Hak de walnoten grof en verdeel ze samen met de kleine pompoenblokjes over de taartjes als je ze uit de oven haalt.