Nederlands (be)
Verberg filters

Falafel krans

Pita falafel? Dat klinkt je vast bekend. Falafel, bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten, is een heerlijke vleesvervanger, en wordt meestal gegeten in een pita of op een platbrood. Maar wil je nou niet wéér een pita falafel eten? Nou vega’s (of als je eens geen zin hebt in vlees) en falafel liefhebbbers opgelet! Met dit recept maak je namelijk een keer wat nieuws: een falafel krans! Falafel wordt vaak gebruikt voor een lunch of avondeten gerecht, maar deze falafel krans is perfect als een hapje voor op een feestje of om bij de borrel te serveren. Geloof ons, succes verzekerd! 

 

Foto en recept: Jurino Ignacio

Ingrediënten

Voor 1 falafel krans:

 • 1 blikje Danerolles Croissants Classic 
 • 200 gr falafel (zelfgemaakt of 1 verpakking uit de supermarkt)
 • Sriracha of een andere ‘hot sauce’ naar keuze (tip: Wil je écht niet pitting? Gebruik dan ketchup)
 • 1 ei, geklutst

 

Verder nodig:

 • Bakpapier
 • Bakplaat

Bereidingswijze

Falafel krans

ereidingstijd: 10-15 min + 15 min in de oven

 1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
 2. Open dan het blikje Danerolles Croissants Classic en rol het verse kant-en-klare deeg in de lengte (horizontaal) uit. Duw de aangegeven stippellijnen voorzichtig dicht met je duimen, zodat je een egaal stuk croissantdeeg krijgt.  
 3. Bestrijk vervolgens de onderste helft van het stuk deeg in de lengte met wat sriracha of een andere hot sauce. Verdeel ook de falafel over de onderste helft van het stuk deeg. 
 4. Snijd daarna de bovenste helft van het stuk croissantdeeg in reepjes en smeer de reepjes in met een beetje water. Vouw de reepjes dan kruislings over de falafel heen, een beetje zoals bij een strudel. Let op!: Druk de randen van het deeg goed tegen elkaar aan. 
 5. Plaats de rol deeg nu in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de falafel krans met het geklutste ei. 
 6. Bak de falafel krans vervolgens in 12-15 minuten gaar en tot het deeg een mooie goudbruine kleur heeft. 
 7. Haal de falafel krans uit de oven en serveer meteen! Doe er nog een bakje met extra sriracha of een andere hot sauce bij voor de liefhebber. 
 8. Geniet ervan!

Heb je dit recept zelf gemaakt? Deel het met ons op Instagram of Facebook via een post of story. Tag @danerolles voor een repost. Lekker en gezellig bakken samen, hoe leuk!

 

Zelf falafel maken?

Zelfgemaakte falafel is natuurlijk stiekem het allerlekkerst. Maar aan de andere kant kost het wel aardig wat tijd om zelf falafel te maken, je moet de kikkererwten namelijk eerst nog een nacht laten weken voordat je kan beginnen. Je kunt daarom voor deze falafel krans ook even ‘valsspelen’ en falafel kopen bij de supermarkt. Je kan ze in verschillende varianten en van meerdere merken vinden in de koeling bij de vleesvervangers.