Nederlands (be)

Eggs Benedict

Eggs Benedict, een echte klassieker. Geniet van dit typisch Amerikaans ontbijt van toast met gepocheerd ei en Hollandaisesaus. Één kleine twist, we gebruiken Danerolles Italian Snack in plaats van toast. Dit recept is perfect voor Pasen, een normale zondag ochtend, of wanneer je simpelweg zin hebt in wat lekkers. Geniet!

Ingrediënten

  • 1 Danerolles Italian Snack 

Gepocheerde eieren:

  • 8 eieren
  • 2 l water
  • 1 dl azijn

Saus:

  • Zout
  • peper
  • 3 eidooier
  • 150 g boter
  • 2 eetlepels water
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze

Eggs Benedict
  1. Begin met het openen van het blikje Danerolles Italian Snack. Bak het pizzadeeg zonder toppings volgens de instructies op het blik. Als het deeg gebakken is, leg het dan apart om af te koelen.
  2. Bereid de saus voor: Smelt de boter in een pan en laat afkoelen. Meng in een middelgrote kom 2 eetlepels water en 3 eidooiers. Zet de kom op heet water en mix tot een dik mengsel. Til de kom weg van het hete water en giet de boter erin terwijl je constant mengt. Voeg het citroensap, zwarte peper en zout toe. Meng goed en zet apart.
  3. Bereid de eieren voor: kook in een grote ketel 2 liter water. Als het water kookt, verlaag dan de temperatuur en voeg de azijn toe. Breek de eieren een voor een in een koffiekopje. Gebruik een schep om een ​​kolk in het water te maken en leg het ei voorzichtig in het water. Laat het ei ongeveer 4 minuten in het water staan ​​en til het op met een schep met gaatjes erin. Herhaal voor elk ei.
  4. Snijd de minipizza’s doormidden en leg er een gepocheerd ei in, voeg de saus toe en strooi er een beetje zout en peper over.