Nederlands (be)

Cookies met chocolade en veenbessen

Cookies maken je altijd blij! Heerlijk bij een kop koffie of thee, als een klein dessert, of als tussendoortje. Maar dit cookies met chocolade en cranberries recept maakt je nog blijer. Het Petits Pains au Chocolat deeg van Danerolles samen met cranberries geven een lekkere verse en zoete smaak. Dit cookies met chocolade en cranberries recept duurt maar 30 minuten om te bereiden, dus het is een perfect recept om te maken met je kids!

Ingrediënten

Voor 8 koekjes:

  • 1 blikje Danerolles Petits Pains au Chocolat
  • 50gr veenbessen
  • 1 ei

Verder nodig:

  • Een met bakpapier bekleedde ovenplaat
  • Een extra bakpapier
  • Een extra ovenschotel/ovenplaat
  • Een kwast om mee te bestrijken

Bereidingswijze

Cookies met chocolade en veenbessen
  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Open het blik Danerolles Petits Pains au Chocolat en rol het deeg open. Snij het deeg in 8 plakken volgens de snijlijnen.
  3. Snij of breek de bijgeleverde staafjes chocolade in kleinere stukjes en doe de ze samen met de veenbessen in een kommetje.
  4. Verdeel 2/3de van de chocolade en de veenbessen over de stukjes deeg en duw het een beetje aan. Plooi de lapjes deeg nu dubbel en druk aan. Verdeel de rest van de chocolade en de veenbessen over de koekjes en druk nog even aan.
  5. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en leg er nog een bakpapier op en extra gewicht zoals een ovenschotel of nog een ovenplaat.
  6. Zet de koekjes nu 15min in de oven en haal ze er dan uit. Klop ondertussen het ei los.
  7. Als je de koekjes uit de oven haalt, leg je het bovenste gewicht en bakpapier voorzichtig weg.
  8. Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei en plaats ze nog 10 min terug in de oven tot ze mooi goudgeel kleuren.
  9. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze opdient.