Churros
Churros staan bekend als een overheerlijk Spaans dessert geserveerd met gesmolten chocolade of karamelsaus.
Recept van Karoliina Pentikainen
Ingrediënten
- 1 blik Danerolles Croissants Classic
- 60-80 g boter
- 1 dl suiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel vanillesuiker
- Gesmolten chocolade- of karamelsaus om erbij te serveren
Bereidingswijze
Churros
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Open Het blik Croissants Classic, volg de instructies en rol het deeg uit op tafel.
- Sluit de afgewerkte snijlijnen zodat je een groot stuk deeg hebt.
- Snijd het deeg in 12 kleine rechthoeken.
- Sluit de rechthoeken.
- Wervel het deeg en leg het op een bakplaat.
- Bak 10 minuten of tot de churros goudbruin zijn.
- Smelt de boter.
- Meng kaneel en suiker.
- Dompel de churros als ze gebakken zijn in de gesmolten boter en rol ze door het kaneelsuikermengsel.
- Dip de churros in gesmolten chocolade- of karamelsaus als ze zijn afgekoeld.
Eetsmakelijk!