Nederlands (be)

Churros

Churros staan ​​bekend als een overheerlijk Spaans dessert geserveerd met gesmolten chocolade of karamelsaus.

 

Recept van Karoliina Pentikainen

Ingrediënten

  • 1 blik Danerolles Croissants Classic
  • 60-80 g boter
  • 1 dl suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • Gesmolten chocolade- of karamelsaus om erbij te serveren

Bereidingswijze

Churros
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Open Het blik Croissants Classic, volg de instructies en rol het deeg uit op tafel.
  3. Sluit de afgewerkte snijlijnen zodat je een groot stuk deeg hebt.
  4. Snijd het deeg in 12 kleine rechthoeken.
  5. Sluit de rechthoeken.
  6. Wervel het deeg en leg het op een bakplaat.
  7. Bak 10 minuten of tot de churros goudbruin zijn.
  8. Smelt de boter.
  9. Meng kaneel en suiker.
  10. Dompel de churros als ze gebakken zijn in de gesmolten boter en rol ze door het kaneelsuikermengsel.
  11. Dip de churros in gesmolten chocolade- of karamelsaus als ze zijn afgekoeld.

Eetsmakelijk!