Nederlands (be)

Appel-kaneel Croissants

Probeer deze overheerlijke appel-kaneel croissants is te maken door middel van een open vuur! Door de croissants zo te bakken, krijgt het een extra speciale smaak. Strooi er wat kaneel, kardemom en suiker overheen en voilà!

 

Recept en foto gemaakt door: Saara Atula

Ingrediënten

– 1 blikje Danerolles Croissants Classic
– 1 groene appel
– Kaneel
– Kardemom
– Suiker
– Biscuitpasta of amandelboter

Bereidingswijze

Appel-kaneel Croissants

1. Open het blikje Danerolles Croissants Classic door het etiket van de daarvoor bestemde plaats af te scheuren.
2. Scheid het deeg langs de afgewerkte snijlijnen, zodat je 6 croissants hebt.
3. Smeer wat biscuitspasta of amandelboter op elk stukje deeg.
4. Snijd de appel in dunne plakjes. Verdeel de appelschijfjes over het deeg. Bestrooi met kaneel, suiker en kardemom en rol op tot een croissant.
5. Leg de croissants op een vuurrooster of leg ze in een halster. De croissants moeten ongeveer 20 cm van het vuur worden gehouden om te voorkomen dat ze verbranden.

6. Draai af en toe van kant tot kant en zorg ervoor dat het deeg niet verbrandt. De kooktijd bij het kampvuur is ongeveer 10 minuten, wanneer de croissants helemaal gaar zijn van binnen en krokant aan de bovenkant.

 

Eetsmakelijk!